Farm-to-table sau Maize si Legume fericite
In primavara anului 2017 am avut sansa de a participa la un proiect foarte drag mie si destul de challenging. Trebuia sa fac portretul unui chef foarte inclinat spre lucrul cu legumele/plantele aromatice/fructele – este vorba despre Radu Iliescu, dar si sa surprind esenta din vizita la ferma cu produse bio “Legume fericite” din Tartasesti, unul dintre principalii furnizori ai restaurantului Maize.
Conceptul restaurantului era farm-to-table, de unde si obiectivul de a prezenta imagini cu produsele ce urmeaza a fi folosite ca ingrediente in cadrul meniului. Mi-a placut ferma, foarte mare, foarte ingrijita si cu oameni foarte implicati si dedicati muncii lor si scopului de a oferi legume care ne amintesc de gustul celor de odinioara de la “tara”.
Pe chef Radu Iliescu am incercat sa il suprind in momentele in care analiza cu atentie – si nu glumesc referitor la studiere:) – legumele si verdeturile de la ferma si sa redau cat mai mult inclinatia lui spre un plant-based menu.
Va las aici o serie de fotografii din acest proiect: